Hlavní obsah

Policie obvinila řidičku za nehodu, při níž zemřeli rodiče tříleté dívky

Novinky, luh

V souvislosti s loňskou nehodou, při níž na Klatovsku zemřeli rodiče tříleté dívky, která sama musela být s těžkými zraněními převezena do nemocnice, obvinili policisté sedmadvacetiletou cizinku. V pátek o tom informovala policejní mluvčí Dana Landmanová.

Foto: Policie ČR

Havarované BMW po srážce s peugeotem.

Článek

„Policisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetileté cizinky. Je obviněná ze spáchání přečinů usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,” uvedla Landmanová.

Podle soudního znalce z oboru silniční doprava cizinka nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a dalším rizikovým faktorům. Provedená dechová zkouška i test na omamné látky u řidičky byly negativní. U soudu ženě hrozí až šest let vězení.

Dopravní nehoda se stala loni koncem července na silnici číslo 188. Cizinka jela od Dufurových Lažan směrem na Velký Bor. [celá zpráva]

„Při projíždění zatáčky před obcí Velký Bor dostala řidička na mokré vozovce smyk, vjela do protisměru a vozem BMW narazila do protijedoucího peugeotu, který řídil dvaačtyřicetiletý muž z Rokycanska,” řekla Landmanová.

Řidič peugeotu a jeho třiačtyřicetiletá spolujezdkyně zemřeli na místě. Dítě bylo s těžkým zraněním transportováno do nemocnice v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám