Hlavní obsah

Hasič zraněný u požáru ve Zvoli zemřel

– Praha • Aktualizováno

Jeden z pražských hasičů, který v úterý zasahoval u požáru lakovny ve Zvoli u Prahy, ve středu navečer na následky svého zranění zemřel, sdělila Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Požár nepřežil jeden zaměstnanec, zranění utrpěla také jedna pracovnice, která má popálený obličej a ruku. Škoda je kolem 100 miliónů korun. Hasičům se podařilo po 36 hodinách požár zlikvidovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Zvoli na Praze-západ hoří lakovnaVideo: Novinky

 
Článek

„I přes okamžitě poskytnutou předlékařskou pomoc na místě zásahu a následnou hospitalizaci na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v kladenské nemocnici se jeho stav nezlepšil a muž ve středu navečer zemřel,” komentovala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová stav zraněného.

Podle ní pokračuje zjišťování toho, jak muž ke zranění přišel. Rodině hasiče byla poskytnuta posttraumatická péče.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár lakovny ve Zvoli

Informaci o požáru haly o rozměrech 70 krát 15 metrů hasiči dostali v úterý před třetí ráno. Na místo se sjely desítky hasičů ze Středočeského kraje a Prahy, povolána byla i těžká technika ze Zbirohu a Hlučína. Vzhledem k velikosti požáru hasiči vyhlásili třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu, uvnitř budovy explodovaly tlakové lahve.

Až večer byl snížen stupeň poplachu ze třetího na druhý, který platil i ve středu ráno. Později hasiči snížili stupeň poplachu na první. Ve středu odpoledne se jim po 36 hodinách podařilo definitivně požár zlikvidovat. Na místě zůstane už jen jedna dobrovolná jednotka.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár lakovny ve Zvoli

„Přes noc místo hlídalo asi třicet hasičů z výškové techniky, především dávali pozor na to, aby se oheň nerozšířil na vedlejší administrativní budovu,” řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

Vyšetřování případu podle něj potrvá řadu měsíců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám