Hlavní obsah

Znásilnil ženu před jejím přítelem, dostal 8,5 roku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šrámy na duši, které se možná už nikdy nezahojí, si odnesla z návštěvy u šestatřicetiletého Jana Eliáše z Brna o rok mladší žena. Eliáš ji podle obžaloby nejprve před třemi dalšími muži sexuálně ponižoval a později znásilnil. Ženě nikdo nepomohl, dokonce ani její přítel se nezmohl na slovo odporu. Obžalovaný dostal u brněnského krajského soudu trest 8,5 roku vězení, proti verdiktu se odvolal.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný přichází k souduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Vše se událo loni na začátku března v jednom z brněnských bytů, kam Eliáš pozval tři muže a jednu ženu. Všichni byli uživateli drog a jejich zábava se rychle zvrhla. Svou pozornost zaměřil Eliáš na ženu, které nejprve nadával, pak ji napadl a svázal. Nato ji poléval alkoholem, částečně svlékl, a když jej tato činnost po několika hodinách omrzela, znásilnil ji.

„Je nepochopitelné, že se ti tři další muži vůbec proti ničemu nepostavili. Byli sice pod vlivem drog, takže nevíme, v jakém stavu byli, ale každopádně nikdo nezasáhl. Měli z obžalovaného strach, přítel poškozené tvrdil, že si myslel, že to on ani jeho přítelkyně nepřežijí,“ konstatoval soudce Daniel Plšek.

Není deviant

„Obžalovaný je závislý na pervitinu, který je součástí jeho životního stylu. Není to ale sexuální sadistický deviant. Pokud se jednání dopustil, tak to vyplývalo z jeho patologicky strukturované osobnosti, kdy se chtěl ve skupině osob ukázat jako ten nejsilnější, dosáhnout dominantního postavení,“ prohlásila na Eliášovu adresu znalkyně.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaný před soudem

Žena, která měla být obětí znásilnění, utrpěla nervový otřes. „Myslela jsem, že mě zabije po tom všem, co mi udělal. Ti ostatní se tvářili, jako by se nic nedělo. Poté, co mě znásilnil, mě nakonec pustil,“ vzlykala žena.

„Skutečně jsem se s nimi ten den viděl, protože potřebovali prodat drogy. Řekl jsem jim, že se projdeme městem a něco prodáme, protože mě každý zná. Pak byli u mě, ale to jsem jim dal jen najíst a napít. Ona lže a všechno si vymyslela,“ suše konstatoval Eliáš.

Ten se proti rozsudku na místě odvolal, případem se tak bude zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám