Hlavní obsah

Nehodu, při níž trolejbus najel na sloup a zůstal na něm viset, policie odložila

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Zlínská policie odložila vyšetřování případu ojedinělé dopravní nehody, při níž loni v srpnu trolejbus Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice v Otrokovicích na Zlínsku narazil na sloup trakčního vedení, vyjel po něm a zůstal opřený ve výšce asi čtyř metrů. Při nehodě bylo zraněno třináct cestujících.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný trolejbus v Otrokovicích

Článek

„Mohu potvrdit, že jsme věc odložili. Přesný důvod nyní uvést nelze, protože vyrozumění o odložení ještě neobdrželi všichni účastníci řízení,“ řekla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Podle MF Dnes k nehodě došlo v důsledku zdravotních potíží šestapadesátiletého řidiče trolejbusu. Ten měl upadnout do bezvědomí a probrat se těsně před nárazem do sloupu. Řidič, který v dopravním podniku dál pracuje, ale na jiné pozici, tak nebude za nehodu trestán.

Foto: Pro Novinky Pavel Krbec

Havarovaný trolejbus v Otrokovicích

„Nemohu se vyjadřovat ke zdravotnímu stavu řidiče. Máme informaci, že věc byla odložena, rozhodnutí ještě není pravomocné, účastníci se mohou odvolat. Z vyjádření policie, které k případu bylo zpracováno nadstandardně kvalitně, vyplývá, že bylo vyloučeno jakékoli zanedbání ze strany dopravního podniku,“ uvedl právní zástupce DSZO Radek Ondruš. „Vyloučena byla i závada na trolejbusu. Zjištění policie se opírá o znalecké posudky,“ dodal Ondruš.

Nehoda vzbudila v Otrokovicích a Zlíně mimořádnou pozornost. Mimo jiné i proto, že zablokovala spojnici mezi Zlínem a Otrokovicemi. Podle vyjádření mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libora Netopila hodnotili zásah u této nehody jako mimořádný i hasiči.

Foto: Romana Stehlíková, MÚ Otrokovice

Havarovaný trolejbus v Otrokovicích.

Ti museli najít způsob, jak vozidlo s přední částí vysoko ve vzduchu zajistit proti pádu, než se jim ho podařilo s pomocí těžké techniky sundat na zem.

Policie prověřovala událost pro podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti s trestní sazbou dva až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám