Hlavní obsah

Policie pátrá po muži odsouzeném za znásilnění, vyhýbá se vězení

– Praha

Policie žádá veřejnost o pomoc s hledáním třiačtyřicetiletého Romana Svobody. Muž byl odsouzen za znásilnění a obviněn je také ze zanedbání povinné výživy. Měl nastoupit do vězení, ale nenastoupil. Podle kriminalistů se muž pravděpodobně pohybuje po Praze nebo Jičíně, kde má trvalé bydliště.

Foto: Policie ČR

Hledaný Roman Svoboda

Článek

„Hledaný Roman Svoboda je 175 až 180 centimetrů vysoký, má hubenou postavu a černé vlasy. Na levém předloktí má jizvu,” sdělila ve čtvrtek mluvčí východočeské policie Libuše Holá.

Svoboda nenastoupil k výkonu trestu poté, co byl Obvodním soudem pro Prahu 8 odsouzen za znásilnění. Příkaz k jeho zatčení vydal v srpnu 2015 také soud ve Žďáru nad Sázavou, před nímž se měl muž zpovídat kvůli zanedbání povinné výživy.

Trvalé bydliště má hledaný muž v Jičíně, z této adresy se ale odstěhoval na neznámé místo. „Šetřením policie bylo zjištěno, že by se mohl nyní pohybovat na území hlavního města Prahy," uvedla Holá.

Policie žádá občany, aby veškeré informace o hledaném Romanu Svobodovi sdělili na linku 158 nebo na služebnu kriminální policie v Jičíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám