Hlavní obsah

Nákladní auto v Opavě srazilo a vleklo seniorku. Letěl pro ni vrtulník

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Moravskoslezští záchranáři zasahovali ve středu dopoledne u vážné dopravní nehody v Opavě. Osmdesátiletou ženu tam srazil nákladní automobil. Po nárazu chodkyni ještě vlekl. Ženu ve vážném stavu transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice.

Foto: ZZS

Záchranářský vrtulník v Opavě

Článek

„Osmdesátiletá žena byla po nárazu vozidlem zachycena a vlečena. Při příjezdu záchranářů byla v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Lékař u ženy konstatoval zranění v oblasti hlavy, pánve i nohou.

„Nutná byla intubace dýchacích cest a přístrojem řízená ventilace, posádky zajistily postižené žilní vstupy i vstup do kostní dřeně pro podávání léků,“ popisoval dále zásah Humpl.

Foto: ZZS

K dopravní nehodě do Opavy musel vzlétnout záchranářský vrtulník.

Na místo události byl mezitím přivolán záchranářský vrtulník, který přistál poblíž, na parkovišti přilehlého hotelu. Posádka leteckých záchranářů si ženu převzala do své péče.

„Stav pacientky se však během letu zhoršil natolik, že bylo nutno zahájit nepřímou srdeční masáž. Postižená byla předána na urgentním příjmu ostravské fakultní nemocnice, a to ve stavu selhání všech základních životních funkcí a za probíhající resuscitace,“ upřesnil Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám