Hlavní obsah

Lovci lebek chytili v Karibiku odsouzeného podvodníka, podnikal tam v modelingu

Právo, Novinky, ok, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Tři zadržené pachatele si v posledním týdnu připsali na vrub kriminalisté ze speciálního týmu lovců lebek. Dva muže vypátrali v zahraničí, jednoho v Praze. Jeden z nich žil v Karibiku, kde vedl modelingovou agenturu.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadržených mužůVideo: Policie ČR

 
Článek

Prvním zadrženým je 52letý muž, kterého Městský soud v Praze poslal na osm let za mříže. „Byl pravomocně odsouzen za rozsáhlé podvody a padělání a pozměňování platebního prostředku,” přiblížila mluvčí Policejního prezidia Eva Kropáčová.

Muž se skrýval celkem sedm let a kriminalisté ho vypátrali v Karibiku. Pokračoval tam v trestné činnosti, kdy používal několik identit, a mimo jiných aktivit provozoval modelingovou agenturu.

Zadržen byl nakonec v prosinci v Panamě. V pondělí za podvodníkem zaklaply dveře české věznice.

Ukrajinci zadrženého pustili

Dalšího, 46letého muže kriminalisté vypátrali v Maďarsku. Hledali ho od roku 2003.

„Hledaný se vyhýbal nastoupení trestu za podvody v délce trvání deseti let. Hledaný byl dokonce v roce 2010 zadržen v Zakarpatské oblasti na Ukrajině s padělaným cestovním pasem České republiky, vydaným na falešné jméno. Tamní justiční orgány jej odmítly vzít do předběžné vazby a propustily ho na svobodu,“ uvedla Kropáčová.

Do věznice v Praze na Pankráci muže policisté převezli 1. února.

Muž, který měl svou hospodářskou kriminalitou způsobit škodu ve výši 20 miliónů korun, se ukrýval ve slovenské komunitě v maďarské obci Rajka nedaleko slovenských hranic. Zatčen byl na základě mezinárodního zatykače. „Byl na něj vydán evropský zatykač,“ uvedl mluvčí slovenské policie Michal Slivka.

Zkušený výrobce

Posledního uprchlého zadrželi kriminalisté v Praze, když měnil svůj úkryt. Čtyřiapadesátiletý muž byl odsouzen za drogové delikty k devíti letům vězení.

„Hledaný muž patřil mezi tzv. starou gardu vařičů a s výrobou pervitinu měl více než třicetiletou zkušenost,“ konstatovala Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám