Hlavní obsah

Dlužník se v Ostravě zabarikádoval před exekutorem a vyhrožoval granátem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Jeden z panelových domů v Ostravě-Výškovicích musel být v úterý evakuován poté, co v jednom z bytů vyhrožoval muž použitím granátu. Reagoval tak na návštěvu exekutora s policejní hlídkou. Vyjednávání nebylo úspěšné a muže zadržela zásahová jednotka. O události informovala mluvčí policie Lenka Sikorová.

Foto: Pro Novinky Vítek Kořínek

Břustkova ulice v Ostravě

Článek

Do bytu v Břustkově ulici dorazil exekutor v úterý dopoledne. Doprovázela ho policejní hlídka, protože s dlužníkem byly problémy a exekutor se obával, že by muž mohl být agresivní. Ten, když zjistil, kdo je za dveřmi, odmítl otevřít.

„Muž se v bytě zabarikádoval se svou manželkou a hrozil, že použije granát,“ uvedla mluvčí.

K domu tak dorazila zásahová jednotka a vyjednavač, který s mužem hovořil. „Vyjednávání ale nebylo úspěšné, a proto zásahová jednotka vyrazila dveře a muže zadržela. U sebe žádný granát neměl,” dodala Sikorová.

Potvrdila, že na místě proběhla evakuace několika desítek osob. Policisté případ dále vyšetřují, právní kvalifikace zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám