Hlavní obsah

Muž podle policie týral seniorku a obíral ji o důchod. O jídlo žebrala u sousedů

Kriminalisté obvinili osmatřicetiletého muže z týrání seniorky z Královéhradecka, za které mu hrozí v případě prokázání viny až 12 let vězení. Informovala o tom v pondělí mluvčí královéhradecké policie Lenka Burýšková. Obviněný muž vinu popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování případu začalo loni v červenci, kdy osmašedesátiletou ženu přivezli do nemocnice s těžkým zraněním hlavy a v bezvědomí. Žena přibližně za měsíc zemřela.

Podle policie muž seniorku po dobu nejméně tří let úmyslně týral v rodinném domě, kde žili ještě s její dcerou. Ta byla družkou obviněného. „Poškozenou, která žila v otřesných podmínkách, podle policie opakovaně psychicky i fyzicky napadal a odebíral jí finanční prostředky ze starobního důchodu, které měl utrácet za alkohol,” uvedla mluvčí.

Vyšetřování podle ní prokázalo, že si seniorka musela chodit prosit o jídlo k sousedům. „Muž je obviněn také z toho, že seniorku opakovaně například nutil chodit s pytlem pro uhlí do okolí obce a pro dřevo do lesa na otop, i když poškozená sama pobývala v místnosti bez topení. Když nesplnila jeho požadavky, měl ji fyzicky napadnout,” uvedla mluvčí.

Podle soudního znalce souvisela smrt poškozené se zraněním, které utrpěla.

Reklama

Výběr článků

Načítám