Hlavní obsah

Skupina teenagerů v Benešově bezdůvodně zmlátila mladého muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Brutální napadení mladého muže vyšetřují od víkendu policisté v Benešově. Skupina teenagerů mladíka bezdůvodně napadla — bili ho pěstmi a také do něj kopali. Ve čtvrtek policie požádala o pomoc s pátráním po útočnících.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v noci na sobotu na Masarykově náměstí mezi půl druhou a půl čtvrtou ráno. Podle policie útočilo na mladíka asi sedm lidí ve věku 17 až 20 let.

„Jeden z nich ho měl udeřit pěstí do obličeje, poté měl být sražen na zem, kde do něj útočníci opakovaně kopali. Způsobili mu tak četná zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici,“ řekla mluvčí policie Eva Stulíková.

Podle ní muž následně napadení ohlásil na policii. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že mu útočníci nevzali žádné cennosti ani peníze.

Mají bližší popis tří útočníků

Mladíci byli podle policie štíhlí a mluvili česky, bez přízvuku. Bližší popis od napadeného získali kriminalisté u tří útočníků.

Jeden z nich měl mít hubenou, přibližně 175 cm vysokou postavu, tmavě hnědé až černé krátce střižené vlasy a oholený obličeji. Na sobě měl tmavě zelenou bundu a džíny. Další podezřelý byl přibližně stejně vysoký a měl tmavé vlasy.

Třetí útočník měl silnější, přibližně 175 cm vysokou postavu a hodně nakrátko střižené vlasy. V jednom uchu měl náušnici, pravděpodobně ve tvaru kroužku.

Násilníkům hrozí za trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví až tři roky za mřížemi. „Jakékoli poznatky k této události přijmou policisté na telefonu 974 871 700 nebo operátoři na lince 158,“ shrnula Stulíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám