Hlavní obsah

Policie odložila podezřelou smrt dívky po srážce s vlakem

Právo, kub

Nešťastná náhoda bez cizího zavinění. Policie tímto rozhodnutím odložila případ dívky Michaely (21) ze Středočeského kraje, kterou loni na začátku prosince usmrtil vlak na Kolínsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie nicméně vzbuzovala podezření. Michaela přebíhala trať se svým přítelem Petrem (28). Zatímco jemu se podařilo koleje přeběhnout, Michaela to nestihla a smetl ji projíždějící rychlík.[celá zpráva]

Mužovo chování na sociálních sítích po nehodě rozlítilo blízké okolí Michaely i část veřejnosti. Mladík, který s přezdívkou Chrisantem provozuje web o duchovní sféře, napsal, že to není tragédie a Míša už je tam, kde chtěla být.

„Mám hlubokou důvěru, že Míšina duše je nyní přesně tam, kde chce být, v dokonalém Světle a Lásce, jen k tomu již nepotřebuje své fyzické tělo,“ napsal s tím, že to nevnímá jako katastrofu, protože „všechno je vždycky v pořádku“.

Experiment s halucinogeny 

Zveřejnil také fotky osudného místa. Studentka designu Michaela měla s Petrem rovněž zkušenost se seancemi, vedenými dříve souzeným Petrem Chobotem, který se označuje jako terapeut a biolog. Na akcích se údajně také experimentuje s halucinogeny.

Blízcí Michaely na internetu psali o podezření, že mohla být pod vlivem nějakých látek. Policie ale drogy vyloučila a případ srážky s vlakem minulý týden odložila, protože se nezjistilo, že by na úmrtí měl podíl někdo další.

„Soudní pitva neprokázala, že by se v krvi dívky nacházely jakékoli toxikologicky významné látky, které by měly ovlivnit chování osoby,“ sdělila ve středu Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám