Hlavní obsah

Na přejezdu na Orlickoústecku smetl vlak nákladní auto, osádka stačila utéct

Právo, ner

Expres jedoucí po rychlostním železničním koridoru mezi Prahou a Havířovem smetl v pondělí odpoledne u Lukové na Orlickoústecku nákladní auto. Dramaticky vyhlížející srážka nakonec neměla nijak vážné následky. Osádka auta stačila vyskočit a opustit kolejiště, ve vlaku byl při srážce zraněn jeden cestující. Škoda bude několik miliónů korun.

Foto: Drážní inspekce

Na přejezdu u obce Luková na Orlickoústecku se srazil vlak s nákladním vozem

Článek

„Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací doplněnou závorovými břevny, která byla dle dosavadního šetření na místě mimořádné události v době nehody v činnosti,“ informovala mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Podle tiskové mluvčí orlickoústecké policie Lenky Vilímkové však vjel řidič na železniční přejezd zřejmě ve chvíli, kdy závory byly nahoře a signalizační zařízení průjezd přes trať umožňovalo.

Nákladní auto zůstalo na přejezdu stát, pravděpodobně kvůli technické závadě. Teprve poté se závory spustily.

Foto: Drážní inspekce

Na přejezdu u obce Luková na Orlickoústecku se srazil vlak s nákladním vozem

„Celková škoda byla odhadnuta na 3,75 miliónu korun, z toho na vlaku na tři milióny, na trati na 553 tisíc korun a na automobilu na 200 tisíc korun,“ doplnil informaci mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám