Hlavní obsah

Muže podezřelého z vraždy na Frýdecko-Místecku zadržela policie v cirkusu

Právo, hon
Frýdek Místek

Půl roku se dařilo unikat cizinci, který je podezřelý, že loni na Frýdecko-Místecku zavraždil 61letého muže. Svou oběť údajně udusil a pak zastlal v zahradní chatce, kde bylo tělo nalezeno až po dlouhé době ve vysokém stupni rozkladu. Podezřelý byl zatčen v cirkusu, kde pracoval jako ošetřovatel zvířat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak v pondělí uvedl kriminalista Radim Wita, tělo oběti, které se našlo už loni v dubnu, bylo zastláno pod vrstvou oblečení. Soudnímu lékaři se při pitvě přesto podařilo zjistit, že muž byl udušen pomocí roubíku.

Následně se rozeběhlo vyšetřování, které trvalo zhruba půl roku. Policie si pro muže přišla přímo do cirkusu.

„Jde o sedmadvacetiletého cizince, který se po vraždě ukrýval na různých místech České republiky. Nechal se najmout jako ošetřovatel zvířat v cirkusu, zadržen byl v Praze,“ dodal kriminalista.

Policie nyní zjišťuje přesný motiv zločinu. „Muž se ke svému činu doznal a jako motiv uvedl neurovnané osobní vztahy. Ovšem vzhledem k tomu, že z místa činu zmizely i nějaké věci, pracujeme i s verzí loupežného motivu. V případě prokázání tohoto motivu by muži hrozil až výjimečný trest,“ konstatoval kriminalista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám