Hlavní obsah

Škoda po požáru v pražských Letňanech se vyšplhala na deset miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Škoda po pátečním požáru stánků s občerstvením v pražských Letňanech činí podle předběžných odhadů osm až deset miliónů korun, uvedl v sobotu obchodní a marketingový ředitel provozovatele výstaviště František Martin Přívětivý. Oheň vznikl při manipulaci s propanbutanovou lahví.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči likvidují požár

Článek

Oheň podle Přívětivého zničil dva stánky včetně vybavení, okolní sezení a fasádu přilehlých veletržních hal. Dva muži byli při požáru lehce zraněni.

Hasiči vyjeli k požáru v pátek krátce před polednem a kvůli nasazení sil a prostředků vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. [celá zpráva]

Velitel zásahu Miloš Němec na místě řekl, že požár vznikl při výměně propanbutanové lahve a několik dalších od něj následně explodovalo. Zhruba 200 lidí z nedaleké haly bylo preventivně evakuováno, dva muži z gastrostánku byli podle mluvčího záchranné služby Dominika Horna lehce popáleni na obličeji a rukou.

Mluvčí hasičů Pavlína Adamcová uvedla, že hasiči z objektu vynesli čtyři desetikilogramové propanbutanové lahve, které ochlazovali, aby zamezili dalším výbuchům. Případ nyní vyšetřuje policie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči a záchranáři u požáru

Podle informací hasičů požár poškodil mimo jiné i výplně dveří a oken haly, plastové zastřešení, osvětlení a čtyři stánky s občerstvením. Předběžnou škodu hasiči vyčíslili na 20 miliónů korun. Podle Přívětivého ale bude zhruba poloviční.

„Škodu tipuju do deseti miliónů korun, 20 miliónů to určitě nebude," doplnil ředitel.

Areál PVA Expo Praha nabízí celkem 105 000 metrů čtverečních krytých i venkovních ploch. Sedm moderních ocelových hal má rozlohu 35 000 metrů čtverečních. Na výstavišti se konají veletrhy, výstavy, sportovní akce, koncerty, konference, semináře, workshopy, kongresy a firemní prezentace.

Reklama

Výběr článků

Načítám