Hlavní obsah

Celníci zabavili rekordních 25 kilogramů heroinu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celkem dvacet pět kilogramů vysoce kvalitního heroinu z Turecka objevili celníci v Teplicích. Šlo o heroin 96procentní čistoty, který byl určen pro německý trh. Čeští a němečtí celníci sledovali pašeráky už od letošního jara.

Článek

Speciální zásahový útvar zadržel v neděli oba turecké organizátory pašování a také jednoho Makedonce a Češku. Zabavili jim tašku obsahující 10 kg  vysoce kvalitního heroinu a v místě bydliště jednoho z Turků pak našli dalších 15 kg.

Všem čtyřem zadrženým sdělil policejní rada obvinění a hlavní organizátoři jsou ve vazbě. Policisté tvrdí, že jim mohou dokázat pašování více než 200 kg heroinu, přičemž čtvrtinu už zabavili.

Policie získala informace o tureckých pašerácích letos na jaře a hned navázala spolupráci s německými kolegy, protože Česká republika byla pouze tranzitní zemí. 

Mezinárodní gang byl vysoce profesionální

"Heroin přepravovali v kamiónech s textilem a na území České republiky ho překládali do jiného vozidla. Drogy byly ukryty v podrážkách bot, které byly uloženy ve velkých igelitových pytlích mezi ostatními pytli s textilním zbožím. Ukrytí bylo velmi profesionální," uvedl policejní mluvčí Jiří Barták. 

První zachycení heroinu se povedlo už tureckým úřadům, které zajistily 25 kg drogy. V červnu získali čeští celníci informaci, že má být do České republiky dopravena další zásilka, která má být přeložena do kurýrního vozidla a pokračovat do Německa.

Kamión byl nepřetržitě sledován a teprve na německém území ho celníci zastavili. V autě našli asi 30 kg drog a najatý český kurýr je v současnosti v německé vazbě. V neděli pak speciální jednotka zatkla oba šéfy celé akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám