Hlavní obsah

Hospodský se pokusil znásilnit brigádnici, dostal pět let

Právo, Petr Kozelka
Brno

Pět let vězení vyměřil ve čtvrtek brněnský krajský soud hospodskému Aleši Sojkovi za pokus o znásilnění. Podle soudu se ve svém lokále v Ludslavicích na Kroměřížsku snažil vyloudit sex na sedmnáctileté brigádnici, i když viděl, že je jí to nepříjemné. Sojka tvrdí, že dívku nijak neomezoval, a proti verdiktu se odvolal.

Státní zástupce k rozsudkuVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Případ se odehrál o prázdninách 2013. „Obžalovaný vyzval poškozenou, aby s ním zůstala v provozovně i po zavírací době. Pak zamkl a chtěl po ní, aby se s ním šla sprchovat. Když to odmítla a vysmekla se mu, chtěl po ní masáž zad. Aby se dostala domů, dívka mu vyhověla, jenže obžalovaný ji pak přes její odpor svlékl a položil se na ni. Poté chtěl, aby mu provedla orální sex, to ale odmítla, nakonec mu aspoň musela třít penis rukou,“ popsala situaci předsedkyně senátu Dagmar Bordovská.

Té slečně jsem nijak neublížil, nijak jsem ji neomezoval.
obžalovaný

Dívka po sexuálním útoku trpěla posttraumatickou stresovou poruchou, měla potíže se spánkem, trpěla úzkostmi a depresemi.

„Opakovaně byla vyšetřena znalci a ti se shodli na tom, že je věrohodná a nic si nevymyslela,“ upozornil státní zástupce Ivan Hrazdira.

Různé výpovědi

Naopak hospodský svou výpověď několikrát změnil. „Byl si vědom, že jako manžel udělal to, co neměl, a proto zapíral,“ poznamenal k tomu Sojkův advokát.

Sám Sojka tvrdil, že slečně nijak neublížil ani ji neomezoval. „Mohla kdykoli odejít, na to dám svůj krk. Už bych chtěl začít normálně žít, naše rodina přestává fungovat, chci jen žít a vychovávat svoje děti,“ apeloval na city senátu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Aleš Sojka u brněnského soudu popíral, že by dívku znásilnil.

Soud ale neměl pro jeho obhajobu pochopení. „Snažil se na ní sex vyloudit, i když od začátku viděl, že je jí to nepříjemné. Obžalovaný má ve svých výpovědích celou řadu rozporů – na začátku tvrdil, že se nic nestalo, pak začal přidávat různé detaily a na konci už připouštěl i to, co předtím důrazně popíral, třeba že zamkl dveře. Připustil i to, že poškozenou osahával a že jí tlačil hlavu do svého rozkroku,“ nevěřila verzi hospodského soudkyně Bordovská.

Ta ovšem na rozdíl od stanoviska obžaloby rozhodla, že šlo o pokus o znásilnění, nikoli o dokonaný skutek.

Případ ještě není u konce, Sojka se totiž proti verdiktu na místě odvolal. Spis tak poputuje k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám