Hlavní obsah

Chlapec na útěku bránil kamarádku, strážníkům v Plzni nastříkal do očí sprej

Právo, ib
Plzeň

V divokou honičku se proměnila rutinní kontrola haly plzeňského autobusového nádraží, kterou v pondělí před osmou večer prováděli strážníci. Do oka jim padla mladá dvojice, po níž podle jejich povědomí pátrala státní policie. Když strážníci chytili dívku, chlapec jí přispěchal na pomoc a proti hlídce použil obranný sprej.

Foto: MP Plzeň

Dvojice daleko neutekla.

Článek

„Když šestnáctiletý mladík a stejně stará dívka spatřili přibližující se hlídku, dali se na úprk. Na výzvu k zastavení nereagoval ani jeden z nich,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Prchající teenageři si to namířili přes Skvrňanskou ulici, tam však dívku zpomalilo projíždějící auto a to stačilo, aby ji pronásledující strážník zadržel. Její přítel ji však nenechal na holičkách.

Sprej v obličeji

„Místo aby pokračoval v útěku, rozběhl se zpět, nečekaně z kapsy vytáhl slzotvorný sprej a zasahujícímu strážníkovi i jeho kolegyni ho nastříkal z bezprostřední blízkosti do obličeje,“ sdělila Pužmanová. Hlídce se ale i tak podařilo dvojici zadržet, chlapce odzbrojit a posléze si oba hříšníky převzali policisté.

„Skutečně šlo o mladistvé, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání – byli na útěku z dětského diagnostického ústavu,“ potvrdil Právu policejní mluvčí Jan Koželuh. Napadení strážníci museli vyhledat ošetření na oční klinice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám