Hlavní obsah

Sto lidí evakuovali kvůli požáru haly na výrobu plastů u Mostu

• Aktualizováno
Právo, Rudolf Voleman

Zhruba sto lidí museli kvůli požáru v neděli brzy ráno evakuovat záchranáři z haly na výrobu plastů pro automobily z průmyslové zóny Joseph stojící nedaleko Havraně u Mostu v Ústeckém kraji. Nikomu z evakuovaných se naštěstí nic nestalo.

Foto: HZS MSK

Na místo požáru postupně vyjelo 14 jednotek. Ilustrační foto

Článek

„Krátce po páté hodině ráno došlo k požáru výrobní haly v Mostě - Havraň. V této výrobní hale je několik výrobních firem, zabývá se výrobou plastových součástí do vozidel,“ uvedla pro Právo ústecká krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Bylo evakuováno zhruba sto zaměstnanců. Na štěstí se to obešlo bez zranění,“ pokračovala mluvčí. „Na místě zasahovalo čtrnáct složek záchranného systému, přičemž hasiči a policisté jsou ještě v tuto chvíli na místě,“ dodala krátce po půl desáté ráno Hyšplerová.

Šíření požáru se už podařilo zabránit. „Škoda nebyla dosud vyčíslena. Stejně tak nebylo dosud objasněno, co bylo příčinou požáru. To bude předmětem zjišťování,“ poznamenala.

Hasiči při měření zplodin požáru nezaznamenali nebezpečné znečištění. Škody se podle prvních odhadů budou pravděpodobně počítat řádově v miliónech korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám