Hlavní obsah

Kauza zkrachovalé CK Armitour míří k soudu, majitelce hrozí osm let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policie ukončila vyšetřování případu zkrachovalé cestovní kanceláře Armitour z Orlové, která zavřela své brány před několika měsíci. Padesátiletá majitelka cestovky podle policie připravila přes tři desítky klientů o více než 700 tisíc korun.

Foto: Novinky/Právo

Článek

„Náročné vyšetřování bylo ukončeno návrhem na podání obžaloby padesátileté ženy z Orlové,“ informovala v úterý mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková s tím, že žena je obviněna ze zpronevěry a podvodu. Hrozí jí až osm let vězení.

Policie ženě klade za vinu, že od října roku 2015 v několika případech přijala finanční hotovost na různé zájezdy do zahraničí. Lidé si přes cestovku objednávali zájezdy například v Chorvatsku, Bulharsku, Itálii, Řecku, Egyptě, ale i na Kanárských ostrovech a také v České republice či na Slovensku.

„S jednotlivými klienty uzavřela smlouvu o zájezdu. Od klientů vyinkasovala zálohu na cenu zájezdu, přebírala i platby jako doplatky ceny zájezdu nebo kompletní úhradu. Ve většině případů uzavřené smlouvy u cestovních kanceláří pořádajících zájezdy nezaregistrovala. V některých případech nezávazně pobyty zarezervovala, ale peníze příslušné cestovní kanceláři už nepoukázala,“ sdělila mluvčí. Získané finanční prostředky si podnikatelka ponechala a použila pro svou potřebu.

Ve většině případů lidé na dovolenou neodcestovali, v některých případech klienty na dovolenou vypravily jiné cestovní kanceláře na své náklady.

„V jednom případě obviněná uzavřela smlouvu s klientkou, která chtěla na dovolenou na Srí Lanku. Obviněná smlouvu uzavřela i přesto, že si byla vědoma toho, že konkrétní hotel u cestovní kanceláře nezaregistruje. Žádanou destinaci cestovní kancelář v nabídce vůbec neměla. Žena uhradila částku přesahující sto deset tisíc korun,“ dodala Zlatuše Viačková.

Anketa

Prověřujete si solventnost cestovní kanceláře, než u ní koupíte zájezd?
Ano
70,1 %
Ne
27,8 %
Někdy
2,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 428 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám