Hlavní obsah

Za propad střechy v České Třebové hrozí viníkovi až osm let

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Třebová
Aktualizováno

Sobotní zřícení střechy nové sportovní haly v České Třebové vyšetřuje policie podle její mluvčí Terezy Vilímkové jako obecné ohrožení z nedbalosti. „Trestní sazba je až osm let,“ upozornila Vilímková. Podle informací Práva potrvá vyšetřování příčin pádu střechy delší dobu.

Zřícení střechy sportovní haly v České Třebové Video: Český Florbal

 
Článek

Prvním krokem je aktuálně odklizení části zhroucené konstrukce jak ze strany Vyšší odborné školy a Střední školy technické, tak především ze strany mlékárny Milpa, která ke sportovní hale těsně přiléhá. Pak teprve bude umožněn přístup odborníkům.

Projektant stavby Tomáš Friš na otázky novinářů v neděli, několik hodin poté, co se střecha zřítila, připustil, že mohl povolit jeden z dřevěných vazníků stropu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zřícená střecha nové sportovní haly v České Třebové

Další se podle Friše hroutily v dominovém efektu, kdy na ně, navíc pod zvýšenou zátěží čtvrtmetrové vrstvy sněhu, byl podstatně větší tlak. Ale rozhodně popřel, že by sníh mohl být příčinou zhroucení střechy.

Zranění odškodné zatím nežádají

Halu stihli opustit všichni přítomní, nikdo z osmdesáti lidí pod troskami nezůstal. Podle informací Práva zatím o odškodnění nepožádali ani dva lehce zranění mladí florbalisté, které na místě ošetřila záchranka, ani žena, která se se svým zraněním ohlásila později. Jejich stav si nevyžádal hospitalizaci ani nemocenskou.

Pardubický kraj, investor stavby za 58 miliónů korun, na svém webu otevřel stránku, na které chce v nejkratším čase informovat o průběhu vyšetřování a stanoviscích zodpovědných osob.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám