Hlavní obsah

Padesátikilometrovou honičku kradeného auta ukončily až zastavovací pásy

– Příbram • Aktualizováno
Novinky, jap

Až zastavovací pásy a jízda po rozestavěné dálnici D4 u Bytíze na Příbramsku ukončily v pondělí večer zběsilou policejní honičku. Policistům z Prahy ujížděla čtyřčlenná posádka v kradeném Volkswagenu Passat. Muž za volantem měl zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Honičku ukončily na Příbramsku až zastavovací pásyVideo: Novinky

 
Článek

Automobilu si všimli pražští policisté ve večerních hodinách, podle registrační značky rychle zjistili, že na vůz je vyhlášeno pátrání.

„Na výzvy k zastavení řidič nereagoval a začal ujíždět po dálnici D4 směrem na Příbram. Na 41. kilometru hodili policisté před vůz zastavovací pásy. Automobil byl nakonec zastaven u Bytíze," řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Dětská.

Podle informací Novinek se policisté snažili ještě na dálnici zastavit ujíždějící passat pomocí zátarasu z kamionu. Kvůli vysoké rychlosti ujíždějícího vozu ale policisté nestihli zátaras plně připravit. U Bytíze na Příbramsku pak vozidlo vjelo na rozestavěnou část dálnice D4.

„Policisté na místě zadrželi čtyři osoby, z toho tři muže a jednu ženu. Případ zatím řešíme pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, vozidlo bylo totiž z půjčovny a již od listopadu nebylo vráceno zpět,” doplnila mluvčí.

Přes zastavovací pás projela také jedna policejní octavie a další civilní vozidlo. Další vůz pak měl ujíždějící řidič nabourat při své zběsilé jízdě.

Následným vyšetřováním policisté zjistili, že ujíždějící řidič měl zákaz řízení. „Případem se proto v tuto chvíli zabýváme pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,” sdělila Novinkám v úterý policejní mluvčí Monika Schindlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám