Hlavní obsah

Pražští policisté pátrají po duševně nemocné ženě, může být agresivní

– Praha

Policisté pátrají po jedenačtyřicetileté psychicky nemocné a potenciálně agresivní ženě, která v pondělí v osm hodin ráno odešla z chráněného bydlení v Praze 9 do zaměstnání v terapeutické dílně. Tam už ale nedorazila. Informoval o tom pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Dagmar Matějková

Článek

„Pohřešovaná trpí nemocí zvanou střední mentální postižení. Užívá léky na epilepsii, antidepresiva a neuroleptika. V případě vysazení těchto medikamentů může být agresivní,“ uvedl Hulan.

Pohřešovaná Dagmar Matějková se podle něj velice špatně orientuje v prostoru. Je schopna se pohybovat téměř výhradně v místech, která důvěrně zná.

„S ohledem na zdravotní stav pohřešované a s ním spojenou možnou agresivitu apelujeme na všechny, aby se ženu nepokoušeli zadržet sami, ale pokud možno neprodleně přivolali policisty,“ uvedl Holan.

V době odchodu měla pohřešovaná na sobě modrou zimní bundu s růžovým vzorem, větší růžovou šálu, oranžovou pletenou čepici, modré kalhoty a béžové boty. Žena by u sebe měla mít doklad totožnosti, avšak mobilní telefon nechala doma.

Informace o pohybu pohřešované přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám