Hlavní obsah

Otec vypsal pět miliónů za dopadení možného únosce

– JINDŘICHŮV HRADEC
Novinky, Pavel Orholz

Otec ztraceného osmiletého syna Radim Němec z Malého Ratmírova vypsal v pondělí na dopadení možného únosce pětimiliónovou odměnu. Je přesvědčený, že únos je po třídenním pátrání jedinou možností, jak mohl jeho osmiletý syn Radim zmizet.

Článek

"Zatím nám nikdo nevolal. Chceme, aby byl únosce chycený co nejdříve a byla tak naděje, že se Radim vrátí v pořádku," řekl Právu Němec.

Doufá, že si tak lidi spíše budou všímat toho, co se děje v jejich okolí. "Jde nám o každou minutu a čekáme stále na telefonu," podotkl otec.

Vraťte ho, dáme vám cokoliv

"Hlavně nám Radimka v pořádku vraťte. Dáme vám cokoliv," vzkazuje možným únoscům matka ztraceného chlapce Martina Němcová. "Jsem přesvědčená, že ho někdo musel odsud odvézt pryč, protože celé okolí bylo už dopodrobna propátráno," míní matka.

Poznamenala, že její rodina nemá nepřátele, a proto nyní hledá v paměti, kdo z okolí, mohl jejich rodině něco takového udělat. "Nejsme nijak bohatí, ale je pravda, že se manželovi v podnikání daří a je proto i možné, že by nám mohl někdo závidět," připouští něčí závist a zlobu matka.

"Chodíme stále hledat po okolí, to však jen proto, že musíme něco dělat, jsem si téměř jistá, že Radimek v Malém Ratmírově už není. Je bezproblémové dítě, a proto vylučuji, že by utekl," dodala matka.

Učitel: Radim vynikal samostatností

Souhlasí s ní i Miloš Koubek ředitel páté Základní školy v Jindřichově Hradci, kterou Radim před zmizením navštěvoval. "Je to normální mladý chlapec, který neměl žádné kázeňské přestupky, učí se na samé jedničky. Vyniká určitou samostatností. Reprezentuje školu i na pěveckých a hudebních soutěžích. Určitě neměl u nás žádné nepřátele," zdůraznil Koubek.

Naposledy viděl Radima v pátek odpoledne jeho otec, když se vydal na návštěvu za svými kamarády. Od té doby ho hledaly ve dne i v noci už stovky policistů, vojáků, hasičů a dobrovolníků. "Rozhodně je to největší pátrací akce, na které jsme se s policií podíleli. Alespoň si na žádnou větší nevzpomínám," uvedl vedoucí jednotek jindřichohradeckých hasičů Petr Němeček.

Pátrání neúspěšné, dobrovolníci pokračují

Policie využila i vrtulník s termovizí a Ratmírovský rybník prohledali potápěči. "Propátrali jsme okolí obcí Malý Ratmírov, Střížovice, Mutyněves, Vlčice a Dvoreček. Kynologové prohledali rovněž oblast jižně od obce kolem rybníku Krvavý a prošli jsme i Hamerský potok až do Jindřichova Hradce," konstatoval mluvčí jindřichohradecké policie Jaroslav Beran.

Pátrači hledali také v katastru Třeboně, Suchdola nad Lužnicí, Českých Velenic, Chlumu u Třeboně a Stráže nad Nežárkou, tedy ve značné vzdálenosti od chlapcova bydliště. V neděli a v pondělí se pátrací týmy zúžily už jen na policisty a dobrovolníky."Kriminalisté se nyní zaměřují na příbuzné a známé, také spolužáky a kamarády. Znovu se spoléháme na pomoc senzibilů. Vracíme se ke věcem, které jsme už zkoušeli a snažíme se něco nového zjistit," popisoval průběh pátrání v pondělí odpoledne mluvčí Jindřichohradecké policie Jaroslav Beran.

Reklama

Související témata:

Související články

Po osmiletém Radimovi se slehla zem

Ani šest stovek policistů, hasičů a dobrovolníků nenalezlo během odpoledne osmiletého Radima Němce z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku, kterého rodiče...

Po Radimovi se marně pátralo už druhou noc

Po osmiletém Radimu Němcovi z Malého Ratmírova na Jindřichohradecku se pátrá už dva dny. Hra o čas nenechala spát druhou noc dobrovolníky se psy ani policisty,...

Výběr článků

Načítám