Hlavní obsah

Portugalského řidiče kamiónu zradila navigace, vjel až na brněnské sídliště

– Brno
Právo, vtk

V úzké uličce na brněnském sídlišti Lesná uvízl ve středu večer portugalský řidič španělského kamiónu s návěsem. Řídil se přesně podle své navigace a nedopatřením vjel v protisměru do jednosměrky, po jejíchž obou stranách parkují vozidla. Vyprošťování trvalo tři a půl hodiny, řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión v Brně se nemohl dostat z uliceVideo: MP Brno

 
Článek

Portugalský řidič kamiónu vyjížděl ulicí do mírného kopce, kde ho ovšem překvapila ostrá zatáčka. Kamión obklopený z obou stran vozidly neměl šanci pokračovat vpřed, návěs dělilo na bocích od zaparkovaných aut sotva patnáct centimetrů.

Pomoci mu museli strážníci, které přivolali lidé z okolí. Strážcům pořádku se šedesátiletý šofér omlouval a ukazoval jim navigaci, kterou bez rozmyslu následoval až na sídliště.

„Přestože se při průjezdu Brnem nedokázal dobře zorientovat, projevil nakonec brilantní řidičské schopnosti,“ řekl Právu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: Novinky/Policie ČR

Vyprošťování kamionu trvalo 3,5 hodiny

Hlídka nejprve i ve spolupráci s místními obyvateli kontaktovala několik majitelů stojících aut, kteří si přeparkovali, aby se kamión bezpečně dostal zpět pod zatáčku. Řidič kamiónu potom mezi zbylými vozidly dokázal za intenzivní spolupráce hlídky couvat více než sto padesát metrů, přestože v některých okamžicích se návěs dostal až do dvoucentimetrové blízkosti odstavených vozidel.

Když se ocitl na širší komunikaci, uvěznila ho pro změnu vrstva uježděného sněhu. Strážníci nejprve oslovili koordinátora zimní údržby. Ani posyp přímo pod koly kamiónu však nepomohl a operační středisko městské policie proto požádalo o příjezd hasiče s vyprošťovací technikou.

Celý zásah nakonec od prvního telefonátu až do vyproštění kamiónu trval tři a půl hodiny, dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám