Hlavní obsah

Nejsem úchyl, hájil se student souzený za sexuální vydírání

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Až 12 let vězení hrozí dvacetiletému studentovi pardubické průmyslovky Martinu Horkému za to, že na Facebooku a e-mailovými nabídkami loudil od naivních dívek nahé fotky. Jeho případ projednává pardubická pobočka královéhradeckého krajského soudu.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Obžalovaný mladík u soudu

Článek

Mladík byl obviněn z trestných činů sexuálního nátlaku, pokusu o zneužití dítěte pro výrobu pornografie a z vydírání.

I když mu hrozí 12 let, trest bude pravděpodobně podstatně nižší, řekl Právu státní zástupce Milan Šimek. Obžalovaný totiž na radu obhájce svou vinu bez zdráhání a kliček přiznal.

„Ano, cítím se být vinen. Nikomu jsem ale nechtěl ublížit, nikomu jsem nechtěl kazit život, jen jsem byl prostě zvědavý,“ kál se Horký.

„Nikdy jsem se se žádným z těch děvčat nesešel, žádné dívce jsem neublížil. Nejsem úchyl. Mám přítelkyni, mám normální vztah,“ dušoval se obžalovaný.

Byl jsem přesvědčen, že syna vychovávám dobře.
otec obžalovaného

Policie zaznamenala šest případů, kdy Horký přes falešné profily na Facebooku a e-mailovou korespondenci získal fotografie, které v letech 2014 a 2015 dával na stránky s erotickým obsahem Hradecké a pardubické roztahovačky nebo Mladí nadrženci. Stažení snímků z profilu podmiňoval muž dalšími odvážnějšími snímky.

Sexuální vydírání rozehrál i na jiné scéně. Předstíral, že řídí modelingovou agenturu, která hledá nové talenty na předvádění prádla. Uchazečkám, které pak naivně poslaly své snímky, v e-mailech pod ženským jménem psal, že nevyhovují, ale může jim zařídit placený sex se synem majitele agentury.

Také fotky, které modelingu chtivé dívky poslaly, chtěl použít a v nejednom případě i použil k vydírání.

Rodiče zdrceni

Žádná z poškozených dívek neměla odvahu, aby se dostavila k soudu a vypovídala osobně, proto byly čteny jejich výpovědi z přípravného řízení.

Svědectví ale nemohli odmítnout rodiče obžalovaného Horkého. Byli pozváni jako svědci. Údajně ani netušili, z čeho je jejich syn obžalován. Předseda senátu Roman Drahný se blýskl lidským gestem, když vyhlásil půlhodinovou přestávku, aby Horký svým rodičům konečně přiznal, co tíží jeho svědomí.

Matka se následně snažila dokázat, že je to v jádru dobrý a obětavý chlapec, který nakonec dokončí středoškolská studia a pořídí si firmu na opravu aut.

Otec, který díky své profesi zasvětil syna do světa počítačů a internetových sítí, byl podstatně víc zdrcený. Se slzami v očích soudu přiznal: „Do dnešního dne jsem byl přesvědčen, že syna vychovávám dobře, jsem nešťastný“.

Reklama

Výběr článků

Načítám