Hlavní obsah

Strážníci v Opavě objevili byt zaplněný až po strop odpadky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

S vynášením odpadkového koše si evidentně nedělá žádnou starost starší muž, který obývá byt v jednom z nájemních domů v Opavě. Všechny místnosti jeho bytu jsou od podlahy až po strop zaplněny odpadky všeho druhu. Na problém upozornili strážníci, kteří v bytě v úterý zasahovali.

Foto: MP Opava

Byt plný odpadků

Článek

Jak uvedla mluvčí opavské městské policie Petra Wittek Stonišová, strážníky do domu zavolali sousedé.

„Operátorka přijala oznámení, že v domě na chodbě leží již druhý den před jedním z bytů člověk, který hrozně zapáchá. Autohlídka byla do pár minut na místě, kde zjistila, že telefonát se zakládá na pravdě,“ uvedla mluvčí.

Starší muž ležel před bytem, ve kterém bydlí a od něhož měl i klíče. „Nemohl se ale dostat dovnitř, protože byt byl přeplněný nasbíranými věcmi všeho druhu,“ dodala mluvčí.

Jak se později strážníci přesvědčili na vlastní oči, odpadky byly nahromaděny ve všech místnostech. „Dotyčný si stěžoval na velké bolesti zad a oteklé nohy, na které se neuměl postavit. Následně strážníkům předložil dva dny starou propouštěcí zprávu z nemocnice,“ popsala Stonišová.

Policejní hlídka na místo přivolala záchrannou službu, která muže převezla do Slezské nemocnice v Opavě. „Situace se znečištěným bytem byla nahlášena domovníkovi, aby daný problém mohl co nejdříve začít řešit,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám