Hlavní obsah

Šestiletá dívka v mrazivé noci bloudila po Novém Jičíně a hledala matku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Neobvyklý případ řešila v noci na středu hlídka strážníků v Novém Jičíně. Poté, co dostala oznámení od svědka, že se po hlavní silnici prochází malá holčička bez dozoru, se nejdříve musela postarat o dítě a pak i hledat jeho maminku. Ta podle všeho nejevila velký zájem ani o šestiletou dívku, ani o jejího o dva roky staršího sourozence.

BEZ KOMENTÁŘE: Malé dítě v nočních ulicích Nového JičínaVideo: MP Nový Jičín

 
Článek

Strážníky na dítě hledající matku a pohybující se o půlnoci v pětistupňových mrazech po rušné silnici upozornil svědek.

„Musíme ocenit všímavost tohoto řidiče, který si holčičky všiml a oznámil to strážníkům, kteří se náhodou nacházeli o kousek dál,“ řekl ředitel městské policie Jiří Klein. Dodal, že strážníci dítě na místě opravdu objevili.

„Na svůj věk byla holčička až překvapivě samostatná, byla naštěstí teple oblečená,“ řekl s tím, že hlídka dítě odvezla do bytu, kde se nacházel její osmiletý bratr, rodiče ale byli pryč. Až poté, co strážnici zjistili telefon na matku a zavolali jí, žena dorazila na místo.

Co dělala v době, kdy se její dcera procházela v mrazech, není jasné. Se strážníky žena odmítla komunikovat a své jednání vysvětlovat. „Případem se bude nyní zabývat odbor sociálně-právní ochrany dětí,“ dodal ředitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám