Hlavní obsah

Areál strojíren v Komořanech zachvátil požár

– Praha
Novinky, jap

Druhý stupeň požárního poplachu museli v úterý večer vyhlásit pražští hasiči kvůli požáru haly v Komořanech. Bojovat s ohněm vyjelo sedm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, podle původního hlášení se přitom mělo jednat pouze o požár odpadu.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v KomořanechVideo: Novinky

 
Článek

Zprávu o požáru odpadu v areálu bývalých strojíren v Komořanské ulici přijali operátoři tísňové linky krátce po půl desáté večer.

„Požár odpadu přešel na vedlejší budovu a zasáhl střechu o rozloze zhruba 10 krát 15 metrů. Hasiči v dýchací technice hasili požár pomocí pěti vodních proudů ze země i z automobilového žebříku,” řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Pražští hasiči při zásahu u požáru v Komořanech

Přivolaní energetici museli odpojit areál od proudu. Hasiče kromě šíření požáru trápila především nefunkční hydrantová síť. Postupně na místo vyjelo dalších pět posilových jednotek hasičů.

„Požár byl lokalizovaný tři minuty po půlnoci pomocí čtyř vodních proudů ze země a jednoho vodního proudu z automobilového žebříku. Vyšetřovatelé příčin vzniku požáru předběžně odhadli škodu způsobenou požárem na 30 tisíc korun a během středečního dopoledne se na místo vrátí, aby se pokusili určit příčinu požáru,” doplnila mluvčí.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Pražští hasiči při zásahu u požáru v Komořanech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám