Hlavní obsah

Opilý hrubián málem zavraždil bývalou přítelkyni

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z vraždy ve stadiu pokusu obvinili kriminalisté čtyřiapadesátiletého muže, který v neděli o prvním svátku vánočním na Karvinsku málem zavraždil třicetiletou ženu, která bývala jeho partnerskou. Život jí zřejmě zachránila hlídka policistů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž napadal bývalou přítelkyni opakovaně. Jeho útoky vygradovaly 25. prosince, kdy si na ženu počíhal před provozovnou, kde pracovala.

„Poté, co oběť po 20. hodině ukončila směnu, znenadání na ni zaútočil zezadu opakovanými údery předmětem,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že muž útočil na ženu i poté, co upadla na zem a bránila se. Dalšímu násilí zabránila policejní hlídka. „Policisté náhodně projíždějící poblíž místa činu si všimli napadení a dalšímu násilí zamezili,“ dodala.

Policisté útočníka zadrželi, orientační dechové zkoušky u něj vykázaly hodnoty přesahující jedno promile alkoholu v dechu. „Poškozená byla ošetřena, doba léčení nebyla dosud stanovena,“ informovala Holčáková.

Muž byl obviněn z vraždy ve stadiu pokusu a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí 10 až 18 let za mřížemi. Vyšetřovatel podal návrh na jeho vzetí do vazby.

V Moravskoslezském kraji letos kriminalisté řešili 16 vražd, ať už spáchaných, či ve stadiu pokusu. U všech zjistili pachatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám