Hlavní obsah

Taxikář odmítl vézt deset lidí naráz. Házeli po něm cihly a jeden mu přeběhl po autě

Novinky, jap

Desítka převážně opilých lidí chtěla v noci na pátek odvézt taxíkem od restaurace v Újezdu nad Lesy v Praze. Když je taxikář odmítl do svého passatu všechny najednou vzít, zaútočili na něj. Házeli po něm cihly a jeden z výtržníků mu přeběhl po autě.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilci házeli po taxíku v Újezdu nad Lesy cihly, poté napadali policistyVideo: Novinky

 
Článek

Vše začalo přivoláním taxíku k restauraci v Čentické ulici. Když taxikář ve svém Volkswagenu Passat dorazil na místo, chtělo k němu nastoupit hned deset lidí. To taxikář odmítl.

Opilci neváhali a začali demolovat přilehlou plynovou přípojku, ze které si začali brát cihly.

„Skupinka začala házet cihly po taxikáři a jeho voze. Jeden z účastníků navíc po vozidle taxislužby přeběhl. Po oznámení na lince 158 proto na místo vyjely policejní hlídky," řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Do Újezdu nad Lesy kromě místních policistů dorazilo i několik hlídek pohotovostní motorizované jednotky a policejní psovod se služebním psem. Na ulici byly viditelné zbytky úlomků cihel.

Tři lidé v poutech

„Muže, který byl označen za hlavního aktéra celého incidentu a který měl přeběhnout přes vozidlo, policisté na místě zadrželi,” doplnil Daněk.

Situace se však v tu chvíli začala stupňovat. Zadržení muže se nelíbilo jeho kamarádům, dotyčný navíc napadl policisty.

„Celkově skončili v poutech tři lidé. Dva byli zajištěni pro podezření z přestupkového jednání, třetí muž byl zadržen pro podezření z trestných činů výtržnictví a násilí proti úřední osobě," dodal mluvčí.

Na uklidnění situace pak společně s policisty dohlédl psovod se služebním psem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám