Hlavní obsah

Za vraždy pražských taxikářů navrhl žalobce doživotí

Doživotní trest vězení pro údajného vraha tří pražských taxikářů Davida Virguláka navrhl v pondělí státní zástupce Vladimír Pazourek v závěrečné řeči. Případem se zabývá pražský městský soud. Podle žalobce Virgulák vraždil, aby měl peníze na drogy. Obžalovaný vinu odmítá.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Virgulák u soudu. Žaloba ho viní z vražd tří pražských taxikářů.

Článek

První taxikář zemřel v lednu 2014, další dva za jedinou noc v dubnu téhož roku. Podle obžaloby vraždil Virgulák kvůli penězům pokaždé tak, že si v centru Prahy zastavil taxi a nechal se odvézt na odlehlé místo. Tam řidiče střelil do hlavy a okradl ho. Vozem se vždy vrátil zpátky do středu metropole a tam ho zaparkoval.

Podle Pazourka byla jeho vina prokázána nepřímými důkazy, které tvoří ucelený řetězec.

Postupně se zdokonaloval

"Pachové stopy byly nalezeny ve všech autech," zdůraznil Pazourek. Za další důležité důkazy považuje to, že se u Virguláka našla peněženka jedné z obětí nebo zplodiny po výstřelu, které se našly na jeho oblečení.

Pachatel podle státního zástupce jednal plánovaně a postupně se zlepšoval. Zatímco na první oběť vystřelil pětkrát, druhého muže zasáhl dvěma výstřely a posledního popravil jedinou ranou. "Byly splněny podmínky pro uložení doživotního trestu," zmínil Pazourek v závěrečné řeči.

První, lednová vražda taxikáře se podle obžaloby pravděpodobně stala na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Další dvě vraždy pachatel přidal v noci z 10. na 11. dubna, přičemž těla obou obětí zanechal na cyklostezce u Uhříněvsi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám