Hlavní obsah

V těžko dostupné chatě se opařilo dvouleté dítě, zasahovaly dva vrtulníky

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Záchranu v náročném terénu v okrese Praha-západ mají za sebou hasiči a záchranáři. V těžko přístupné chatě se v pondělí vážně opařilo přibližně dvouleté dítě, ke kterému musely přiletět hned dva vrtulníky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Středočeské Štěchovice

Článek

Volání o pomoc přijali záchranáři před polednem s tím, že chata se nachází na kopci nad štěchovickou přehradou. K dítěti vyrazili jak záchranáři pozemní cestou, tak rovnou dva vrtulníky a hasiči na člunech.

"Na základě žádosti od záchranné služby o transport malého dítěte s popáleninami od vroucí vody jsme na místo vyslali jednu profesionální a jednu dobrovolnou jednotku hasičů, a to celkem se dvěma čluny,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Jako první k chatě dorazili záchranáři. „Do místa dorazili asi kilometr pěšky a po akutním ošetření připravili malého pacienta na transport vrtulníkem policie. Dítě utrpělo popáleniny druhého stupně v obličeji a na hrudníku,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Policejní vrtulník je vybaven jeřábem s navijákem, který zavěsil leteckého záchranáře i s pacientem a následně ho přepravil na louku. Tam již čekal vrtulník záchranářů, který má zdravotnické vybavení a přístroje pro lepší péči o pacienty, a přepravil dítě do nemocnice.

„Byla to nešťastná náhoda, policisté tam pomáhali ostatním složkám integrovaného záchranného systému,” uzavřela mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám