Hlavní obsah

Zloději řádí všude. Sotva se nakupující otočili, kabelka z auta byla fuč

– Ostrava

Policie před vánočními svátky opět upozorňuje na zloděje nejen v obchodech, ale i na parkovištích. Kriminalistům z Ostravy se podařilo dopadnout ženu, která si své oběti vybírala právě na parkovištích, kde připravila poškozené o osobní věci během pár vteřin. Škoda byla celkem vyčíslena na 90 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Kabelka z auta zmizela za pár vteřinVideo: Policie ČR

 
Článek

Osmadvacetiletá žena podle policie kradla od června do listopadu v celkem sedmi případech na parkovištích obchodních center.

„Zpravidla vždy využila nestřeženého okamžiku, kdy si lidé odložili tašku do vozidla, a dále ukládali svůj nákup do zavazadlového prostoru, aniž by svým věcem věnovali pozornost. K vozidlu se měla bez povšimnutí přiblížit a z neuzamčeného vozidla věci odcizit,“ uvedl mluvčí policie Richard Palát.

V několika případech měla také komplice s autem, který ji z místa činu hbitě odvezl. Oba byli na začátku prosince obviněni z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Žena se navíc pokusila vybrat z účtu poškozených další peníze. Uspěla jen jednou, kdy jí automat vydal pět tisíc korun. „Svým jednáním měla obviněná způsobit celkovou škodu přesahující částku devadesát tisíc korun,“ konstatoval mluvčí.

Policisté pro ženu žádali vazbu, se kterou ale soudce nesouhlasil, a zlodějka je proto vyšetřována na svobodě. Hrozí jí až pět let za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám