Hlavní obsah

Řidič na Zlínsku vláčel policistu autem po silnici, hrozí mu až 12 let

– Zlínsko
Právo, jr

Velké štěstí měl policista, kterého několik metrů vláčel ve středu večer po silnici opilý řidič, jehož se policejní hlídka pokoušela zastavit a zkontrolovat v Bratřejově na Zlínsku. Policista vyvázl s lehkým zraněním a poničenou uniformou.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu večer prováděli policisté z Vizovic v obci Bratřejov silniční kontroly řidičů. Projížděl tudy i třicetiletý řidič s osobním vozidlem BMW. Avšak nezvládl řízení a v pravotočivé zatáčce narazil ve smyku do zaparkovaného policejního vozidla,“ uvedla v pátek mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Řidič se snažil z místa nehody ujet. „Jeden z policistů vyběhl z místa spolujezdce a snažil se odjíždějícího muže zastavit. Řidič však na výzvy nereagoval a pokoušel se na zasněžené vozovce z místa odjet. Policista ale stihl otevřít dveře řidiče a snažil se jej z ujíždějícího vozidla vytáhnout ven,“ popsala mluvčí.

Zastavilo ho zábradlí

Řidič však dupl na plyn a vláčel policistu několik metrů po obrubníku a silnici, než s autem narazil do zábradlí, což ho zastavilo. Policista jej okamžitě zadržel.

„Řidič se snažil z místa nehody ujet, zřejmě proto, že byl silně opilý. Policisté ihned po zadržení u něj provedli orientační dechovou zkoušku s výslednou hodnotou 1,45 promile alkoholu v dechu. Policista naštěstí z této vyhrocené situace vyvázl jen s lehkým zraněním a poničenou uniformou,“ řekla Javoříková.

Řidič se svým jednáním dopustil trestného činu násilí proti úřední osobě a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu vyšetřovatel sdělil obvinění a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám