Hlavní obsah

V dobrovízském Amazonu zase hořelo, evakuovali několik stovek lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči ve čtvrtek večer likvidovali menší požár v dobrovízském skladě společnosti Amazon. Přitom evakuovali několik stovek z celkového počtu 2834 zaměstnanců. Ošetřeni byli tři z nich. Novinkám to řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiče v Dobrovízi zaměstnal požár v hale AmazonuVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči z Kladna vyjížděli k hlášenému požáru kolem půl osmé večer, lokalizovali ho asi za půl hodiny. Protože však jde o složitý objekt, museli být evakuováni i zaměstnanci firmy. Část z evakuovaných se záhy vrátila zpět na pracoviště.

Oheň zachvátil regál se zbožím ve dvou patrech.

Podle Holomčíka byl požár nahlášen ve třetím patře, tři osoby se nadýchaly kouře a musely být záchrankou převezeny do nemocnice. Ještě před příjezdem hasičů se zaměstnanci pokusili požár hasit práškovými hasicími přístroji. Podle zdroje Novinek se také spustil automatický vodní hasicí systém, který zasáhl tři patra.

Příčina požáru se vyšetřuje. Podle Holomčíka je vyšetřovacích verzí více, mimo jiné také úmyslné zapálení. Škoda byla vyčíslena na tři milióny korun.

V centru Amazonu v Dobrovízi vypukl požár už v říjnu. Také tehdy bylo evakuováno několik set lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám