Hlavní obsah

Podezřelého z vraždy ve Valašském Meziříčí zadrželi za pár hodin

Právo, jr
Valašské Meziříčí

Muže, který měl v pondělí ve Valašském Meziříčí zaútočit nožem na jiného muže a několika ranami ho usmrtit, zadrželi jen několik hodin po činu vsetínští kriminalisté v Ostravě. Zadržený je důvodně podezřelý z vraždy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pondělí krátce před třetí hodinou odpoledne měl v bytě v centru Valašského Meziříčí dvaatřicetiletý muž několikrát bodnout nožem o šest let staršího muže. Násilník po útoku z bytu odešel,“ informovala mluvčí krajské policie Lenka Javorková.

Dvě ženy, které byly u incidentu přítomny, přivolaly pobodanému muži rychlou záchrannou službu. Lékař však už mohl pouze konstatovat smrt.

Na místo vyjeli nejprve valašskomeziříčští policisté, vsetínští kriminalisté a následně krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality ve Zlíně, kteří si převzali vyšetřování násilného trestného činu.

„Rozjelo se intenzivní pátrání po muži podezřelém z vraždy, který z bytu odešel i s vražednou zbraní neznámo kam. Do akce se postupně zapojily téměř tři desítky policistů z obvodních oddělení v rámci okresu Vsetín, prvosledové hlídky, psovodi, kolegové z Cizinecké policie, dopravního inspektorátu a kriminalisté,“ popsala mluvčí.

Chtěl se schovat u přítelkyně

Policistům se podařilo zjistit, že podezřelý by mohl zamířit za svou přítelkyní do Ostravy. Do akce se proto zapojili i policisté z Moravskoslezského kraje.

„Současně jsme ale prověřili další rodinné příslušníky podezřelého a několik míst, kam by se mohl násilník po vraždě přesunout. Krátce před desátou hodinou večer vsetínští kriminalisté podezřelého útočníka v Ostravě před bytem jeho přítelkyně zadrželi,“ řekla Javorková.

Mezitím prováděli kriminalisté v bytě ohledání místa činu, na kterém se podílel i psovod se služebním psem. Ten našel několik set metrů od místa činu v hlíně zahrabanou vražednou zbraň – nůž.

Reklama

Výběr článků

Načítám