Hlavní obsah

Vraždy taxikářů: Chtěl jsem být zajímavej, řekl k přiznání spoluvězni bratr obžalovaného

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pondělí pokračoval pražský městský soud v projednávání kauzy vražd tří pražských taxikářů výslechem bratra obžalovaného Davida Virguláka (35). Ten se měl ve vězení svěřit svému spoluvězni, že to byl právě on s bratrem, kdo taxikáře zavraždil. U soudu nicméně prohlásil, že jen „nechtěl být za debila“.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Virgulák přichází k soudnímu jednáníVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Mladší bratr obžalovaného Virguláka Petr se dostal do vězení, když nesplnil uložený trest veřejně prospěšných prací, který dostal za krádeže. Protože byl jeho bratr podezřelý ze spáchání vražd taxikářů, chodil i Petr na policejní výslechy, o čemž samozřejmě vědělo celé vězení. Pokaždé, když se z výslechu vracel, spoluvězni chtěli vědět, o co šlo.

„Petr Virgulák mi řekl, že jeho bratr polkl sklenici léků a že udělal špatnou věc,“ prohlásil při jednom z předchozích jednání spoluvězeň Petra Virguláka Jozef Giňa. Virgulák měl podle něj na mysli vraždy taxikářů. Giňa dále vypověděl, že Petr Virgulák byl údajně u vražd také a že patrně taky zmáčkl spoušť.

„Nechtěl jsem být za debila. Konkrétně jsem říkal, že jsem řídil to auto, že brácha je děsnej zabiják, že jezdíme po Praze a střílíme taxikáře,“ uvedl bratr obžalovaného. „Abych nebyl za trubku, že sedím za prospěšný práce. Prostě jsem chtěl bejt zajímavej, udělal jsem životní chybu,“ dodal na vysvětlenou. Od spoluvězňů přitom věděl, že Giňa na ostatní vězně donáší.

Mrtvola dostala pokutu

Virgulák měl podle obžaloby před dvěma lety zastřelit několika ranami do hlavy tři taxikáře, kterými se nechal z centra Prahy odvézt několik kilometrů za hranice metropole. Prvního řidiče údajně zastřelil pěti ranami do hlavy na konci ledna 2014 u vesničky Luka pod Medníkem poblíž Jílového u Prahy.

Poté mu měl ukrást telefon, dva tablety, peněženku a klíče od auta, které i s tělem údajně odvezl zpět do Prahy, kde ho odstavil. Mrtvola byla objevena až o dva dny později, protože auto mělo tónovaná skla, za stěračem byla dokonce pokuta za parkování.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Virgulák u soudu. Žaloba ho viní z vraždy 3 pražských taxikářů.

Podobně si měl Virgulák podle žalobce počínat i o dva měsíce později. Nejprve se podle obžaloby 10. dubna před půlnocí nechal odvézt do Uhříněvsi k cyklostezce, kde dvěma výstřely usmrtil řidiče, který ho na místo dovezl. Opět mu měl ukrást peněženku, telefon, tablet a podobně. Proti lednové vraždě ale mrtvola zůstala poblíž cyklostezky. Do Prahy se údajně vrátil autem zavražděného a odstavil ho poblíž Karlova náměstí.

O hodinu později si Virgulák podle obžaloby zastavil další taxi a nechal se odvézt na totéž místo v Uhříněvsi, kde jedním výstřelem usmrtil pětadvacetiletého řidiče, mrtvolu nechal u cesty a do Prahy se autem zavražděného vrátil.

Chybí pořádný důkaz

Virgulák po celou dobu svou vinu popírá. Mezi hlavní důkazy, které proti němu obžaloba má, patří peněženka jednoho ze zavražděných (tu prý Virgulák našel vyhozenou v popelnici), pachové stopy, které se údajně našly ve všech třech autech, a konečně i výpovědi spoluvězňů, ty ale postupem času poněkud ztrácejí na věrohodnosti.

V případě, že ho soud shledá vinným, hrozí Virgulákovi až dvacet let vězení, případně i doživotí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám