Hlavní obsah

Na Jindřichohradecku se srazila tři auta. Jeden mrtvý, šest zraněných

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragické následky měl střet tří osobních aut u Rodvínova na Jinřichohradecku. Nehoda se stala v sobotu odpoledne, jeden člověk zemřel, šest lidí je zraněných.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po oznámení nehody na místo vyjely tři výjezdové skupiny záchranářů, když dorazily, musely si vyžádat pomoc dalších dvou posádek.

„V automobilech bylo celkem sedm osob, všechny byly zraněny. Jeden muž podlehl těžkým zraněním ještě před příjezdem záchranářů. Další dva utrpěli těžká mnohačetná zranění. Zdravotníci je po stabilizaci základních životních funkcí transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ informovala Právo mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského Kraje Petra Kafková.

Na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice převezli záchranáři rovněž dva muže, kteří utrpěli lehká až středně těžká zranění především hlavy.

„Ženu a dítě s lehkými zraněními transportovala výjezdová skupina ZZS Kraje Vysočina do jihlavské nemocnice,“ popsala Kafková.

Dodala, že na místo dorazila i pracovnice záchranné služby, která poskytla účastníkům a svědkům nehody první psychickou pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám