Hlavní obsah

Akce Chronos: Pražští policisté kontrolovali squaty, bazary, sběrny i řidiče

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na pátek si pražská policie připravila akci Chronos, při níž pátrala po ukradených věcech nebo předmětech, s nimiž by mohla být spáchána trestná činnost. Policisté se zaměřili především na bazary, zastavárny a sběrné suroviny, ale setkat se s nimi mohli i řidiči. Pátrali také po hledaných osobách. V sobotu policisté zveřejnili výsledky: zkontrolovali 1575 lidí, vesměs však zjistili jen drobnější prohřešky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Výsledkem akce je 1575 zkontrolovaných osob, 1262 aut, 24 squatů a ubytoven a 33 bazarů, zastaváren a provozoven sběrných surovin.

„Při kontrolách policisté odhalili sedm řidičů, kteří jsou pro řízení pod vlivem alkoholu, nebo omamných a psychotropních látek podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ze stejného deliktu, avšak v přestupkové rovině, je podezřelých dalších sedm řidičů,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Ve 121 případech policisté zjistili takzvaně ostatní přestupky, tedy že například vozidlo nesplňovalo technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, nebo že řidič u sebe neměl předepsané doklady. Za tyto delikty policisté uložili 94 řidičům pokuty v celkové výši 42 300 Kč, zbylých 27 oznámili úředníkům Magistrátu hlavního města Prahy do správního řízení,“ dodal Hulan.

Dva lidé na policejní služebně

Dva lidé skončili na policejní služebně pro podezření z trestného činu „maření výkonu úředního rozhodnutí”. Jeden nerespektoval vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, druhý pak rozhodnutí o správním vyhoštění.

Pražané mohli v patečních večerních a pozdních nočních hodinách zaregistrovat policejní dopravní uzávěru na Jižní spojce u Barrandovského mostu. V obou směrech policisté kontrolovali projíždějící auta, u nichž zjišťovali jejich technický stav a také správnost vybavení. Zrovna tak kontrolovali stav řidičů a to, zda mají veškeré předepsané doklady.

„Na tomto stanovišti nebyli policisté sami. Přítomni byli také strážníci „taxitýmu“ Městské policie hlavního města Prahy, kolegové z Celní správy ČR a pracovníci Magistrátu hlavního města Prahy. Proto zevrubnou kontrolou prošli nejen běžní řidiči osobních vozidel, ale také řidič taxíků a nákladních aut,“ informoval Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám