Hlavní obsah

Případ zadržené dodávky s migranty policie odložila. Nepomohl ani průkaz v kabině

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odložením skončil případ převaděčů, kteří letos v dubnu nechali v Poběžovicích na Domažlicku odstavenou dodávku s více než dvěma desítkami nelegálních migrantů a z místa utekli. Policistům k jejich dopadení nepomohl ani rumunský voličský průkaz s kompletními osobními údaji, který našli v kabině pašeráckého vozidla.

Foto: Novinky

Dodávka Peugeot Boxer zadržená v Poběžovicích na Domažlicku

Článek

„Nepodařilo se zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání,“ řekla ve čtvrtek Právu Dagmar Brožová z domažlického ředitelství policie.

Vozidlo značky Peugeot Boxer s bulharskou státní poznávací značkou stavěli strážci zákona blízko tamního policejního oddělení. Už na něj čekali, neboť měli informaci, že dodávka se stejnou SPZ byla v minulosti využita k nelegálnímu převedení osob přes státní hranice a pohybuje se po České republice.

Když se vozidlo objevilo asi padesát metrů od stanoviště policistů, dali světelným signálem pokyn řidiči k zastavení. Ten reagoval prudkým zastavením a okamžitým útěkem s vozidla i se spolujezdcem. I přes nasazení vrtulníku se muže nepodařilo chytit.

Neseděly ani otisky 

Policisté později po důkladném prohledání vozidla zajistili v řadu otisků prstů a dalších biologických stop. Klíčovým vodítkem k odhalení pašerákům měl být právě nalezený voličský průkaz.

„Od rumunských kolegů jsme dostali zprávu, že člověk, jehož osobní údaje jsou na průkazu uvedeny, skutečně existuje. Nicméně sdělili, že v inkriminované době nepřekročil hranice své země,“ sdělila Brožová.

Podle ní rumunští policisté dále potvrdili, že otisky prstů ani biologické stopy zajištěné na místě řidič a spolujezdce na dotyčného muže nepasují.

Reklama

Výběr článků

Načítám