Hlavní obsah

Dálnici D1 uzavřela další nehoda, ve čtvrtek již čtvrtá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrovačice
Aktualizováno

Už čtvrtou nehodu na dálnici D1 na Vysočině řeší od čtvrtečního rána policisté. Nejprve ji během noci uzavřely dvě havárie kamiónů, následně střet dvou osobních aut a odpoledne kolize dodávky a nákladního auta. Kvůli poslední nehodě je dálnice uzavřena na 93. kilometru.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Hasiči na 152. kilometru

Článek

„Před půl třetí odpoledne přijali policisté oznámení o střetu vozidel na 93. km dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo vyjely ihned všechny složky integrovaného záchranného systému, které u nehody v současné době zasahují,” uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Jako první vyjížděli policisté k nehodě u Velké Bíteše už v noci před 2. hodinou. Kamión jedoucí na Prahu narazil do mobilních betonových svodidel.

„Do nich následně narazil další řidič nákladního vozidla jedoucí ve stejném směru za ním a zůstal zde s automobilem zaklíněn. Zároveň byla svodidla posunuta do směru na Brno a narazil do nich ještě řidič vozidla jedoucí po dálnici ve směru na Brno,” sdělila Kroutilová. Nikdo nebyl zraněn.

Asi 100 metrů svodidel je podle mluvčí poškozených. Ve směru na Brno byla dálnice několik hodin neprůjezdná, před desátou hodinou se ji podařilo zprůjezdnit. Kolony měřily několik kilometrů.

Foto: www.dopravniinfo.cz

Kolony na 161. kilometru

Před desátou hodinou se srazily podle mluvčí dva osobní vozy na 152. kilometru také ve směru na Brno. „Po jedenácté hodině dopoledne bylo místo dopravní nehody zprůjezdněno odstavným pruhem,” uvedla Kroutilová. Zraněný řidič vozidla je sedmadvacetiletý cizinec, který byl převezen do nemocnice.

Převrácený kamión

Po další nehodě na 169. kilometru, která se stala krátce po páté hodině ráno, byla dálnice uzavřená ve směru na Prahu do 13:00. Převrácený kamión bylo potřeba vyprostit. Odstraňování nehody komplikovalo vytékání nafty.

Řidič kamiónu se lehce zranil, podle mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedviky Kropáčkové utrpěl zlomeninu klíční kosti a povrchové zranění hlavy. Záchranáři ho převezli do brněnské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám