Hlavní obsah

Policie rozprášila mezinárodní gang, našla metrák drog

Aktualizováno

Společný tým policistů z Česka, Rakouska a Německa odhalil 50 lidí zapojených do obchodu s drogami. Kriminalisté zajistili více než 100 kilogramů především pervitinu za asi 216 miliónu korun. Čeští policisté stíhají čtyři osoby, kterým hrozí až 12 let vězení.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyšetřovací tým odhalil kompletní více jak 50člennou organizovanou skupinu pachatelů, zajistil dvě průmyslové laboratoře na výrobu metamfetaminu a přes 100 kilogramů drog v prodejní hodnotě cca osm miliónů eur,“ uvedl ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

Vyšetřování gangu bylo zahájeno na základě poznatků německé strany. V poutech skončili nejen výrobci a organizátoři, ale také kurýři a dealeři. Pětadvacet členů pocházelo z bosensko-albánské skupiny, která organizovala výrobu metamfetaminu na území severních Čech, rekrutování kurýrů, vývoz metamfetaminu z Čech do Německa a Rakouska a distribuci drog překupníkům i koncovým uživatelům.

Všem obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce trvání osm až dvanáct let.
Mluvčí NPC Barbora Kudláčková

Zbývající členy gangu odhalili policisté během posledních devíti měsíců a postupně je zadrželi.

„Na území České republiky byly ve středu zadrženy čtyři osoby a provedeno 7 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Pachatele byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Všem obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v délce trvání osm až dvanáct let,“ uvedla mluvčí centrály Barbora Kudláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám