Hlavní obsah

Opel se na Královéhradecku vzpříčil mezi stromy, řidička byla v bezvědomí

– Hradec Králové • Aktualizováno

Těžké zranění utrpěla ve středu ráno řidička opelu, která havarovala na Královéhradecku. Auto se po nárazu do stromu vzpříčilo mezi dvě borovice. V autě s ní jel také její osmiletý syn, který vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarované auto

Článek

Nehoda se odehrála krátce před půl osmou ráno na silnici mezi Hradcem Králové a Březhradem. Řidička podle oznámení na tísňovou linku vyjela ze silnice, narazila do stromu a následně se její auto vzpříčilo zadní částí do vzduchu a opřelo o strom.

„Devětadvacetiletou ženu hasiči vyprostili pomocí speciálního hydraulického nářadí a předali do péče záchranné služby. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči upevnili zaklíněné vozidlo popruhy a pomocí ramene jeřábu ho vyprostili a ustavili na zem,” sdělila mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Podle ní v autě cestovalo také malé dítě, které před příjezdem hasičů vytáhli z vraku svědci nehody.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarované auto

„Zaklíněná řidička byla od počátku v bezvědomí. První pomoc jí poskytoval lékař královéhradecké záchranné služby, který náhodou projížděl kolem,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Kola auta se utrhla

Podle něj záchranáři po vyproštění ženu připojili na umělou plicní ventilaci a po ošetření ji převezli do nemocnice v Hradci. „Přibližně osmiletý chlapec vyvázl z nehody bez zjevných poranění,“ konstatoval Novák.

Foto: ZZS Královéhradeckého kraje

Auto zůstalo po nehodě mezi dvěma stromy

Příčiny nehody policie zatím nezná. „Dechová zkouška provedena nebyla, k zjištění přítomnosti alkoholu byl nařízen odběr krve,“ řekla Novinkám mluvčí policie Lenka Burýšková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám