Hlavní obsah

Opel se na Královéhradecku vzpříčil mezi stromy, řidička byla v bezvědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Těžké zranění utrpěla ve středu ráno řidička opelu, která havarovala na Královéhradecku. Auto se po nárazu do stromu vzpříčilo mezi dvě borovice. V autě s ní jel také její osmiletý syn, který vyvázl bez zranění.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarované auto

Článek

Nehoda se odehrála krátce před půl osmou ráno na silnici mezi Hradcem Králové a Březhradem. Řidička podle oznámení na tísňovou linku vyjela ze silnice, narazila do stromu a následně se její auto vzpříčilo zadní částí do vzduchu a opřelo o strom.

„Devětadvacetiletou ženu hasiči vyprostili pomocí speciálního hydraulického nářadí a předali do péče záchranné služby. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči upevnili zaklíněné vozidlo popruhy a pomocí ramene jeřábu ho vyprostili a ustavili na zem,” sdělila mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Podle ní v autě cestovalo také malé dítě, které před příjezdem hasičů vytáhli z vraku svědci nehody.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Havarované auto

„Zaklíněná řidička byla od počátku v bezvědomí. První pomoc jí poskytoval lékař královéhradecké záchranné služby, který náhodou projížděl kolem,“ uvedl mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Kola auta se utrhla

Podle něj záchranáři po vyproštění ženu připojili na umělou plicní ventilaci a po ošetření ji převezli do nemocnice v Hradci. „Přibližně osmiletý chlapec vyvázl z nehody bez zjevných poranění,“ konstatoval Novák.

Foto: ZZS Královéhradeckého kraje

Auto zůstalo po nehodě mezi dvěma stromy

Příčiny nehody policie zatím nezná. „Dechová zkouška provedena nebyla, k zjištění přítomnosti alkoholu byl nařízen odběr krve,“ řekla Novinkám mluvčí policie Lenka Burýšková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám