Hlavní obsah

Zloděj v reflexní vestě vzal z auta v Praze peníze a cennosti za 700 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S heslem „být viděn” šel zřejmě krást dosud neznámý zloděj, který se v Praze vloupal do zaparkovaného auta. Vzal si totiž reflexní vestu, aby patrně vypadal jako hlídač parkoviště. Z auta si následně odnesl vysokou hotovost a další věci celkem za 700 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj v reflexní vestě vykradl autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála 9. září v ulici K Radotínu, policejní mluvčí Iveta Martínková o ní informovala v úterý s tím, že detektivové již vyčerpali všechny možnosti zjištění totožnosti a obracejí se na veřejnost.

„Když pachatel spatřil na sedadle dvě zavazadla, neváhal, rozbil okénko a cestovní tašky odcizil. Se zavazadly v rukou pak zaběhl do tamních keřů, odkud původně i přišel,“ sdělila Martínková.

Podle ní byla v autě hotovost v řádu statisíců korun, šperky, oblečení, boty nebo také dámské hodinky značky Breitling.

Foto: Policie ČR

Odcizené dámské hodinky značky Breitling

Několikavteřinové vloupání zachytily kamery. Kriminalisté doufají, že i v případě, že není vidět obličej, pozná někdo muže třeba podle chůze nebo oblečení.

„Jakékoli informace k podezřelému muži zachycenému na videozáznamu přijmou policisté na lince 158. Detektivové rovněž disponují fotografií odcizených dámských hodinek. Pokud má někdo k těmto hodinkám jakékoli informace, prosíme, aby se policistům také ozval,“ konstatovala Martínková.

Za trestné činy poškození cizí věci a krádež hrozí zloději s ohledem na výši škody až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám