Hlavní obsah

Fabia po nárazu do kamiónu na Třebíčsku začala hořet, zahynuli tři lidé

Právo, Novinky, ok, pch
Znojmo
Aktualizováno

Tři lidské životy si vyžádala ve středu ráno dopravní nehoda kamiónu a Škody Fabia na Třebíčsku. Auto začalo po nehodě hořet. Silnice byla celé dopoledne neprůjezdná.

Fabia po nárazu do kamiónu na Třebíčsku začala hořet, zahynuli tři lidéVideo: Jana Pechová, Právo

 
Článek

Střet se odehrál kolem šesté hodiny ráno na silnici I/38 za Moravskými Budějovicemi ve směru na Znojmo.

„Střetlo se zde osobní vozidlo Škoda Fabia combi s kamiónem. Osobní vozidlo začalo po nárazu hořet. Nehoda má fatální následky – v osobním vozidle zemřeli tři lidé,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

„Osobní auto z dosud nezjištěných příčin vjelo do protisměru a vozy se čelně střetly. Totožnost mrtvých zatím neznáme,“ doplnila pro Novinky Čírtková. Řidič nákladního auta fyzicky zraněn nebyl, utrpěl šok – byl ale schopen výpovědi.

Foto: Jana Pechová, Právo

Při nehodě u Moravských Budějovic po střetu fabie a nákladního vozu zemřeli tři lidé.

„Hasiči na místo vyslali dvě jednotky včetně jedné dobrovolné, které uhasily požár auta. Nyní pracují vyšetřovatelé na zjištění příčin požáru i nehody. Nemám informaci, zda byla silnice namrzlá,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Petra Musilová.

Místo bylo celé dopoledne neprůjezdné a policisté odkláněli dopravu.

Silničáři nabádali řidiče k opatrností, především na silnicích na Žďársku. Na vedlejších silnicích tam ve středu komplikovalo dopravu náledí, místy byla mlha. Na silnicích první třídy ležely zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Na celé Vysočině se vyskytovaly dešťové přeháňky.

Od neděle 13. listopadu, tedy za pouhé čtyři dny, zemřelo na silnicích Vysočiny sedm lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám