Hlavní obsah

Žena, která ušlapala novorozence, půjde na 19 let do vězení

– Plzeň
Právo, pab

Devatenáct let do věznice s ostrahou poslal v pátek Krajský soud v Plzni 29letou Slovenku za vraždu novorozence, kterého při utajeném porodu přivedla na svět letos v březnu na ubytovně v Tachově. Po porodu novorozeně ve sprše ušlapala. Rozsudek není pravomocný, žena i státní zástupkyně si nechaly lhůtu na případné odvolání.

BEZ KOMENTÁŘE: Začal soud s matkou, která zabila vlastní novorozeně (archivní video)Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Výše trestu je v souladu s naším návrhem,“ reagovala státní zástupkyně Věra Brázdová. Podle ní soud dospěl k závěru, že obžalovaná jednala s rozmyslem a po předchozím uvážení, tedy nikoliv v momentálním psychickém rozrušení nebo z jiné podobné pohnutky.

„Hájila svůj zájem nad zájmem dítěte,“ upozornila Brázdová.

Cizinka porodila životaschopnou holčičku ve sprše. Pak na ni položila ručník a dvakrát ji dupla na hlavičku a na další části těla. Novorozence pak zabalila a šla ven v úmyslu zbavit se ho v nedaleké řece. „V důsledku vyčerpání po porodu ale došla jen ke kontejneru, kam ho chtěla hodit. Ještě než se tak stalo, přiběhl její přítel, který dítě vzal a zavolal záchranku,“ konstatovala žalobkyně.

Prý ji ovládl strach

„Strašně lituju, co se stalo. Bohužel čas už nevrátím,“ rozplakala se obžalovaná žena před Krajským soudem v Plzni při slyšení minulý týden. Dál už nebyla schopna vypovídat. [celá zpráva]

Na policii žena uvedla, že poprvé na dítě dupla co největší silou. „Malá pak už tolik neplakala. Pak asi za pět minut jsem na ni šlápla podruhé, to už jen slabě vzlykala. Vzala jsem ji do náruče a chtěla ji dát na vodu,“ četla předsedkyně senátu Ivana Růžičková výpověď ženy z policejních protokolů.

Své jednání žena odůvodňovala strachem z toho, že by ji přítel opustil, kdyby zjistil, že je těhotná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám