Hlavní obsah

Klaun na Orlickoústecku hodil panenku na auto. Policie vtipálky odhalila

Ústí nad Orlicí

Policie odhalila totožnost skupiny mladých vtipálků, kteří ze svého auta na Orlickoústecku natočili video, na němž jejich kamarád vystupuje v masce klauna, a zveřejnili ho na sociálních sítích. Klaun na něm hází panenku na jejich auto a utíká. Muži v masce nyní hrozí pokuta.

Foto: repro youtube.com

Scénka nahraná vtipálky na Orlickoústecku

Článek

„Video natáčené čtveřicí osob za účelem propagace jsme začali prověřovat z vlastní iniciativy poté, co se sehraná scénka objevila v médiích,“ oznámila v pondělí mluvčí policie Lenka Vilímková.

Skupina si na natáčení vybrala noc na 19. října na silnici číslo I/14 u obce Sopotnice. Muž v masce se podle policie pohyboval na silnici, kde je to zakázáno zákonem.

„Tímto jednáním se pravděpodobně dopustil přestupku, pro který jsme ho oznámili správnímu orgánu k projednání. V případě prokázání viny mu hrozí pokuta až do 2500 korun,“ uvedla Vilímková.

Nevkusná zábava

Na videu byl zachycen klaun a hlasy dvou mužů a ženy, kteří, když klauna spatřili, otočili auto a jeli zpět k němu. Žena na videu hystericky ječí, aby řidič nezastavoval a jel dál. Klaun po autě následně hodí panenku a utíká pryč.

Policie upozorňuje budoucí podobné vtipálky, aby mysleli na to, že svědci nemusí mít pro jejich zábavu pochopení.

„Chtěli bychom upozornit občany na to, aby zvážili výrobu podobných příspěvků. Nelze vyloučit, že v nezúčastněných osobách to může vzbudit obavu o život a zdraví, a ty by pak mohly reagovat v rámci nutné obrany,“ varovala mluvčí policie.

Podobné jednání vyšetřují policisté na Kroměřížsku. V podchodu v Hulíně postava klauna naoko děsila procházející dívky a pak s motorovou pilou předstírala, že rozřezává tělo mladého muže. Na chování skupinky aktérů upozornili policii lidé na lince 158. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Klaun s pilou řezal v podchodu muže, amatérské video šetří policieVideo: Policie ČR

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám