Hlavní obsah

Neměly peníze na jídlo, tak jsem jim platil, hájil se obžalovaný ze zneužívání dětí

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Případ sexuálního zneužívání dětí začal v pondělí rozplétat Krajský soud v Plzni. Obžalovaný 54letý P. F. z Karlovarska se k činu před soudem doznal s tím, že děti do ničeho nenutil. Navíc jim prý dával peníze na jídlo, které od vlastní rodiny nedostávaly.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný u souduVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Dívky, kterým dnes není ani 11 let, měl muž nabádat k sexu ve své garsonce, kam k němu chodily na návštěvu a někdy zůstaly i přes noc. K obžalovanému je měl posílat jejich otec pro peníze. Opakovaně se v garsonce objevil i spolužák jedné z nich, který musel vše pozorovat.

Podle státní zástupkyně Věry Brázdové chtěl muž po dvou holčičkách sexuální služby, za které jim nabízel peníze. Doma jim pouštěl porno, osahával je a starší z nich mu několikrát provedla orální sex. Za úplatu navíc muž požadoval pohlavní styk, ke kterému ale nedošlo.

Strejda říkal, ať to nikomu neříkám.
poškozená

„Proč jsem to dělal, nevím. Věděl jsem, kolik je jí let, malý holky mě nevzrušujou,“ prohlásil u soudu muž na adresu starší dívky. Dodal, že ji k ničemu nenutil. „Kdykoliv mohla sednout na autobus a odejít. Nebylo tam žádné násilí nebo nátlak,“ hájil se P. F.

Trvalo to pět let

„Měl jsem s nimi vztah jako s malýma dětma. Měl jsem je rád, chtěl jsem jim pomoct. Taky jsem měl dvě malý děti, pořád jsem jim něco dával,“ pokračoval vyučený zedník.

Sexuální zneužívání mělo podle spisu trvat pět let. Tehdy byly starší holčičce teprve čtyři roky. Muž během své obhajoby poukazoval na to, že dívkám dával peníze na jídlo. Jejich otec, se kterým vyrůstal v dětském domově, byl prý nezaměstnaný a žádné peníze neměl.

„Dával jsem jim peníze na jídlo a na tabák pro tatínka,“ uvedl obžalovaný, podle něhož jejich otec o zneužívání věděl. „Myslím, že to věděl, ale nikdy se mě na to nezeptal,“ uvedl obžalovaný.

Hrozí mu osm let

U soudu zazněla i výpověď starší dívky, která vše potvrdila. O obžalovaném hovořila jako o svém strejdovi. Prý se ho bála odmítnout i kvůli tomu, že by ji z garsonky vyhodil. „Strejda říkal, ať to nikomu neříkám, že bych šla do děcáku a on do vězení,“ uvedla. Zda o sexuálním zneužívání informovala svého otce, není jasné. Ze spisu je evidentní, že se dívka styděla.

Podle statní zástupkyně se obžalovaný dopustil pohlavního zneužívání, ohrožování výchovy mládeže a svádění k pohlavnímu styku, za což mu hrozí až osm let vězení. V krajním případě ale může být jeho chování klasifikováno jako zločin znásilnění dítěte. Pak by ho mohl Krajský soud v Plzni poslat až na dvanáct let za mříže.

Reklama

Výběr článků

Načítám