Hlavní obsah

Policisté u Prahy stíhali kradené auto, zastavily ho až prostřelené pneumatiky

– Praha

Policisté mezi Neratovicemi a Prahou pronásledovali kradené auto, jehož řidič naboural do jejich služebního vozidla a snažil se ujet do lesa. Použili varovné výstřely, na které řidič nereagoval. Museli mu tedy prostřelit obě zadní pneumatiky. Incident se odehrál během pondělní noci, policie videozáznam zásahu na řidiče kradeného auta zveřejnila až v neděli.

BEZ KOMENTÁŘE: Kradené auto zastavila střelbaVideo: Policie ČR

 
Článek

V noci z pondělí na úterý 1. listopadu policisté na jednom z parkovišť v Neratovicích objevili vozidlo Suzuki Vitara, které bylo den předtím odcizeno v Praze 4.

Jakmile řidič hlídku spatřil, začal ujíždět a snažil se dostat do lesa. Během pronásledování naboural i do služebního vozidla policistů. Ti z auta vyběhli, aby řidiče zadrželi. Ten se však ve snaze policistům ujet opět rozjel do lesa, proto použili varovné výstřely.

Ani ty však řidiče nezastavily, proto mu policisté prostřelili obě zadní pneumatiky. Řidič s vozem ujel ještě asi patnáct metrů a naboural do stromu. Snažil se ještě utéct, ale po pár metrech ho policisté dostihli a zadrželi. V kradeném vozidle byl spolujezdec, kterého za použití donucovacích prostředků zadržel další člen hlídky.

Pachateli hrozí až pět let vězení

Oba zadržení pak skončili na policejním oddělení. Sedmadvacetiletý řidič se později ke krádeži vozidla přiznal. Vyslechl si obvinění ze spáchání trestného činu krádež.

Vzhledem k tomu, že měl soudem vyslovený i zákaz řízení motorových vozidel do srpna 2018, je podezřelý i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené trestné činy hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Kriminalistům zmiňovaného oddělení zadržený muž není neznámý. Byl hlavním aktérem skupiny, která se od prosince minulého roku do letošního února specializovala na krádeže motorových vozidel, kol a skútru. Zloději způsobili škodu dosahující částky čtvrt miliónu korun.

„Vzhledem k tomu, že byl sedmadvacetiletý muž znovu zadržen v kradeném vozidle, a tedy v trestné činnosti pokračoval, kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, což bylo akceptováno,” uvedl tiskový mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám