Hlavní obsah

Na Olomoucku našli zavražděného seniora, policie zadržela příbuzného

Právo, mhr
Olomouc
Aktualizováno

Třiaosmdesátiletý muž byl v úterý zavražděn ve Lhotě pod Kosířem, místní části Drahanovic na Olomoucku. Policisté na místě zadrželi muže, kterého z činu podezírají, jedná se o příbuzného oběti. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva má vraždu na svědomí pravděpodobně syn seniora.

„Nasvědčuje tomu to, že jej policisté z rodinného domku, kde s otcem bydlel, vyvedli s želízky na rukou,“ řekla Právu jedna z místních obyvatelek. Důvodem vraždy přitom podle ní mohly být dlouhodobé spory.

„Osoba podezřelá ze spáchání tohoto činu byla na místě zadržena. Jedná se o rodinného příslušníka. Vzhledem k tomu, že vyšetřování tohoto případu je na samém počátku, nelze zatím poskytnout bližší informace,“ uvedla Šafářová.

Pachateli hrozí v případě odsouzení 10 až 18 let vězení.

V kraji jde o třetí letošní vraždu. První se odehrála na konci února v Úsově na Šumpersku, kde podle kriminalistů dvaapadesátiletý muž z Uničova napadl sedmaosmdesátiletou ženu. Seniorka utrpěla vážná poranění, kterým podlehla.

V polovině března byl na Prostějovsku zavražděn pětaosmdesátiletý muž. Pachatel, šestašedesátiletý muž, poté sám zavolal policii. Muž seniora zastřelil podomácku upravenou střelnou zbraní.

Reklama

Výběr článků

Načítám